Voettocht van tweeduizend kilometer voor het goede doel
Almere Vandaag . Gepubliceerd op 18 december 2009, 22:18

ALMERE/ILSE OOIJEVAAR -
De Almeerse Jacqueline en Leo Bouter beginnen maandag aan een wel heel bijzondere reis; een voettocht van Stonehenge in Groot Brittannië naar Santiago de Compostela in Spanje. Per kilometer kan het echtbaar gesponsord worden, de opbrengsten gaan naar Het Rode Kruis Almere.

,,De tocht die wij gaan afleggen is een pelgrimstocht die al duizend jaar wordt gelopen", vertelt Jacqueline Bouter enthousiast. ,,Wij willen de tocht gebruiken om ons te bezinnen, om los te komen van de materiële zaken en te bepalen wat we verder met ons leven willen."

De overtocht naar Groot Britannië naar Frankrijk staat 27 december gepland. ,,Tot aan 1 januari hebben we slaapplaatsen geregeld in verband met de feestdagen. Maar waar we daarna slapen is nog een raadsel. Het zal nog wel spannend worden want in de winter zijn de toeristische centra natuurlijk gesloten", vervolgt Bouter. ,,In Frankrijk is het gelukkig echter zo dat als je kunt aantonen dat je een pelgrim bent, de politie en burgemeester je automatisch aan een slaapplaats helpen."

In totaal zal het echtpaar Bouter tweehonderd dagen lopen, 2010 kilometer in totaal. Bouter: ,,Mensen kunnen ons sponsoren vanaf één cent per kilometer. Dit geld komt direct op de rekening van het Rode Kruis terecht, die het gebruikt voor verzorgende vakantiereizen. Daarmee kunnen chronisch zieken begeleid op vakantie. ,,We hebben nu al een bedrag van 75 cent per kilometer bij elkaar maar het zou natuurlijk geweldig zijn als dat een euro of nog meer werd. We hebben er alle vertrouwen in dat we het gaan halen. We zijn goed voorbereid en we hebben elkaar."

Sponsoren en de reis volgen kan, via de website www.jacquelineenleo.nl.